çakır eğitim kurumları
Tanıtım Filmi Yayınlarımız English

• VİZYON - MİSYON

IB Misyon tanımı
Uluslararası Bakalorya, kültürler arası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmak isteyen, sorgulayan, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmeyi amaçlar.

Bu amaçla organizasyon, uluslararası geçerliliği olan üstün eğitim programları ve titiz ölçme-değerlendirme programları geliştirmek için okullar, hükümetler ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapar.

Bu programlar, dünyanın her köşesinden öğrencileri, kendinden farklı olanların görüşlerinin de doğru olabileceğini anlayan, aktif, sevecen ve yaşam boyu öğrenen kişiler olmaya teşvik eder.

Çakır Eğitim Kurumları Misyon Tanımı
Çakır Eğitim Kurumları, kültürler arası anlayış ve saygı yoluyla daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmak isteyen, sorgulayan, bilgili ve duyarlı gençler yetiştirmeyi amaçlar. Bir öğrenenler topluluğu olarak Çakır Eğitim Kurumları yaşam boyu öğrenmeyi destekler ve teşvik eder. Öğrencilerini bireyler olarak ele alır ve onlara güvenli, sağlam ve hareketli bir ortamda yaşam boyu öğrenenler olmayı öğretir. Onları, hedeflerini belirleyerek o hedeflerin peşinden gitmeleri konusunda yüreklendirir.

Çakır Eğitim Kurumları bireylerin duyarlı ve saygılı bir ortamda en iyi başarıyı yakalayacağına inanır, öğrenci merkezlidir, bağımsız öğrenmenin önemini vurgular.

Bu sebeple Çakır Eğitim Kurumları:
• Öğrencilerinin edindikleri bilgi ve akademik becerilerini kullanarak entelektüel bir disiplin geliştirmelerine yardım eder.
• Öğrencilerine kendi davranışlarının, eylemlerinin sorumluluğunu almayı ve kendi öğrenmeleri için kendi planlarını yapmayı öğretir.
• Öğrenme ortamları yaratır ve öğrenmeyi destekler,
• Araştırma ve keşif yapmayı teşvik eder, merak uyandırır.
• Öğrenci, öğretmen ve veliler, yaşam boyu öğrenme ve hizmet felsefesine bağlı bir okul toplumu oluşturmak amacıyla, Çakır Eğitim Kurumlarının misyonuna katılmaları için yüreklendirilir.
Çakır Eğitim Kurumlarında, öğrenenler, IB felsefesi ve misyonuna bağlı olarak kendilerini gelişime adamışlardır ve çeşitli kültürlerin, dillerin zenginliğinin, paylaştığımız bu dünyaya büyük değer kattığına inanırlar.
Sosyal Medya Hesaplarımız :
Lefkoşa Bulvarı(Orhaneli Yolu) Eğitimciler Cad.No:15 Nilüfer/BURSA
TEL: 0224 451 93 30 Fax:0224 451 06 73