çakır eğitim kurumları
Tanıtım Filmi Yayınlarımız English

NEDEN ÇAKIR?

«
Özel Çakır İlköğretim Okulu, 1993 yılında örnek bir eğitim kurumu olma amacıyla yola çıktı. Kuruluşumuzun en temel hedefi, öğrencilere sağlam bir akademik altyapı oluştururken hayata hazır olmaları için gerekli bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandırmaktı. İlk yıllarımızda bu iki birbiriyle çelişiyor gibi algılanan hedefin aynı çatı altında verilebileceğine toplumu ikna etmek zor oldu. Akademik başarı ve hayata hazırlık birbiriyle çelişen hedefler olarak görüldü. Biri sürekli ders çalışmayı, diğeri spora, sanata, zevk alındığı için okumaya zaman ayırmayı gerektiriyordu. Biri öğrencilere sürekli baskı yapmayı, onların kişiliklerini törpülemeyi, diğeri özgüveni geliştirmeyi, risk almayı teşvik etmeyi hedefliyordu.

20. yılımızı kutladığımız 2013'de 14.dönem mezun verdik ve akademik başarı ile hayata hazırlığın aynı çatı altında olabildiğini kanıtladık. Bu okulumuz için bir vaat değil yıllardır tekrarlanan bir gerçek haline dönüştü. Ben şahsen, şehrimizde günümüz itibariyle böyle bir misyonu olup da bunu yıllar boyu tutarlı bir biçimde tekrarlayan tek okul olduğumuzu düşünüyorum.

Akademik başarımız, sınav sonuçlarında kendini göstermekte. Hayata hazırlık ise mezunlarımızın katıldığı sosyal, sportif, diğer aktivitelerde ve kendilerini ifade ediş biçimlerinde belirginleşiyor. Örneğin, 2012-2013 mezunlarımız SBS'de %100 oranında başarılı oldular. Ama mezun listemizi sadece bu akademik başarıyla tanımlamak yanlış olur. Onların içinde TUBİTAK proje yarışmalarında ödül kazanmış mucitler, Türkiye'de iddiali erkek basketbol, kız voleybol takımlarının oyuncuları, koro solistleri, tiyatro oyunlarında rol almış aktörler, okul orkestrasını oluşturan müzisyenler, sosyal yardımlaşma projelerinde görev almış duyarlı vatandaşlar var. Benzer ifadeler tüm önceki senelerdeki mezunlarımız için de kullanılabilir.

Bu her yıl tekrarlanan tablo aynı zamanda "neden Çakır?" sorusunun da cevabı. Sadece sınav sonuçlarıyla var olma savaşında ki eğitim kurumlarının öğrencileri, hayata hazırlık kısmını göz ardı etmenin eksikliğini hissedecekler. Sosyal içeriği çok vurgulayıp sınavları önemsemeyen eğitim kurumlarının öğrencileri, hayatta gerekli becerilerin ancak sağlam bir akademik yapıyla birleşirse anlamlı olacağını anlayacaklar. Okulumuz geçen yıllar süresinde gerek sınavlar, gerek sosyal faaliyetlerde burslu, transfer öğrencilerden medet ummamış, eğitim kurumlarının ancak kendileri yetiştirdikleri öğrencilerle bir yere geldikleri zaman kalıcı olacakları tezini savunmuştur.

Şunu gururla söyleyebiliriz ki, sağlam bir akademik altyapı ve hayata hazırlayan, kanıtlanmış bir eğitim sistemi ve bu idealleri kendilerinde her zaman taşıyan mezun kitlesiyle Çakır örnek bir okul olma amacına bugün gururla ulaşmıştır.
Cem Çakır
Özel Çakır Eğitim Kurumları
Genel Müdür

Sosyal Medya Hesaplarımız :
Lefkoşa Bulvarı(Orhaneli Yolu) Eğitimciler Cad.No:15 Nilüfer/BURSA
TEL: 0224 451 93 30 Fax:0224 451 06 73