çakır eğitim kurumları
Tanıtım Filmi Yayınlarımız English

MYP NEDİR ?

«
Çakır Eğitim Kurumları bünyesinde ki Çakır Ortaokulu Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IBO) Orta Yıllar Programı yöntem ve tekniklerini uygulamaya yetkilendirilen Bursa'nın ilk ve tek Ortaokuludur. Çakır Ortaokulu 26.06.2014 tarihinden itibaren IB dünya okulu statüsü kazanmıştır.

Çakır Ortaokulu'nun yöntem ve tekniklerini uygulamaya yetkilendirildiği Orta Yıllar Programı (MYP), öğrencinin sorgulama ve kavramlara dayalı öğrenme aracılığıyla, kişisel anlam yaratması, bilgi ve becerilerini bilinmeyen durumlara da transfer etmesi hedeflenen 3 boyutlu bir öğrenme modelidir.

IB-MYP 11 – 16 yaş arası öğrenciler için tasarlanmıştır.

Öğrencileri yaratıcı, eleştirel ve dönüşümlü düşünebilen bireyler olmaları yolunda teşvik eden bir öğrenme sistemi sunmaktadır. MYP; öğrencileri kendi geleneksel konularında yaptıkları çalışmalar ile gerçek dünya arasında bağlantı kurmaya cesaretlendirerek, düşünsel sorgulamanın önemini vurgular. Öğrencilerin küresel liderler olmalarında gerekli nitelikler olan: iletişim becerileri, kültürler arası farkındalık ve küresel işbirliği becerilerinin gelişimini hedefler.

MYP pek çok ulusal ve yerel müfredatın ihtiyaçlarını karşılayabilecek esnek bir programdır. PYP boyunca geliştirilen, bilgi, beceri ve davranışlar MYP ile pekiştirilir ve öğrenciler, IB Diploma programının ve IB Kariyer Sertifikası (IBCC) gerekliliklerine hazırlanır.

Uluslararası Bakalorya Orta Yıllar Programında;

- Öğrencilerin bütünsel olarak bilişsel, sosyal, duygusal ve fiziksel refahı hedeflenir.

- Öğrencilere gelecekte bilinçli davranışlar ortaya koyabilmeleri ve sorunları çözebilmeleri için gereken bilgi, davranış ve becerileri geliştirecek imkânlar sağlanır.

- Sekiz branş grubunda yoğun çalışmalar yaparak geniş ve derinlikli bir düşünce sistemi sağlanır.

- Kendi kültürlerini ve başka kültürleri anlayabilmeleri konusunda öğrencilere destek olmak için en azından iki dil öğrenimi teşvik edilir.

- Öğrenciler toplumsal hizmetlere katılımcı olmak için görevlendirilir.

- Öğrencilere çalışma hayatına, yaşam boyu öğrenmeye ve daha ileri düzeyde eğitime hazırlanmaları için yardımcı olur.
Sosyal Medya Hesaplarımız :
Lefkoşa Bulvarı(Orhaneli Yolu) Eğitimciler Cad.No:15 Nilüfer/BURSA
TEL: 0224 451 93 30 Fax:0224 451 06 73