• 16 AĞUSTOS
  • 2017

Çakır Lisesi Eğitime Başlıyor

Çakır Lisesi, Çakır Okulları’nın 25. kuruluş yıldönümü olan 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 18 Eylül Pazartesi eğitime başlıyor.

Çakır Okulları’nın Lefkoşa Bulvarı üzerindeki kampus alanında inşa edilen Çakır Lisesi, Çakır felsefesi ve eğitim anlayışı ile yoluna devam edecek.

Çakır Lisesi’nde gerek öğrenciler, gerekse de öğretmenler için kısa ve uzun vadeli hedeflerinin olduğu profesyonel bir öğrenme ve etkileşim ortamı hazırlandı . Okulun dekorasyonundan, donanımına, beslenmesine her şey bu çerçevede gerçekleştirildi. Hazırlık sınıfından öğrenci alan Çakır Lisesi’nde Matematik, Fen ve IB Diploma programı ile ilgili dersler İngilizce-Türkçe iki dilli yapılacak. Matematik-Fen alanında Fen Lisesi programından daha fazla fen, matematik, kimya, biyoloji ders saati olacak. Bununla birlikte ana alan dışında da dersler seçilebilecek. Öğrenciler, bilgisayar bilimi, iş idaresi, ekonomi gibi üniversite seviyesi dersleri alma şansı bulacak.

Çakır Okulları Genel Müdürü Cem Çakır, “Misyonumuzda belirtildiği gibi bizim öncelikli hedefimiz, tüm Türkiye için yenilikçi eğitim sistemimizle model olmak” dedi.