• 27 OCAK

Çakır Okulları 25 yaşında..

1993-94 Eğitim ve Öğretim yılında kapılarını açan okulumuz, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 25. yaşında.

Çakır Okulları bugün Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi ile Türkiye’nin eğitim hayatının önemli aktörleri arasında.

1993 yılında Hadiye ve Hayati Çakır öğretmenlerimiz tarafından kurulan Çakır Okulları bugün 2000’e yaklaşan mezunu, 1000 dolayında öğrencisi, 150’ye yakın öğretmeni ve çalışanları ile 25. yılını kutluyor.

Çakır Dershanesi ile temelleri atılan, 1993’de Hüdavendigar mahallesindeki pembe binada eğitime başlayan, hemen bir sonraki yıl yine Hüdavendigar mahallesinde mavi binayı da bünyesine katan okulumuz 1997’de Beşevler’deki mevcut kampüsümüze taşındı. Yıllar içinde kapalı yüzme havuzu, futbol sahası spor alanlarına eklenirken, 2007 yılında ise Çakır Anaokulu açıldı. Çakır Okulları yıllarla birlikte gelişmeyi hep sürdürdü. 2011’de ek binamız hizmete girdi. Geçtiğimiz yıl 10. yaşını kutlayan Çakır Anaokulu yıl yeni binasına taşındı.

Ve 25. Yılımızda, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı başında da Bursa’da bir alternatifi bulunmayan Çakır Lisesi öğretime başladı.

EĞİTİMDE İLKLER

Bursa, eğitimde yeniliklerle Çakır Okulları ile tanıştı. Çakır, kuruluşunda devrim niteliğinde uygulamalara imza attı . İlk bilgisayar dersleri Çakır’da verildi. İngilizce eğitim keza. İlk kahvaltı geleneği Çakır Okulları’nda başladı. Bugüne geldiğimizde de Çakır, Uluslararası Bakalorya İlkokul ve Ortaokul Programlarını uygulamaya yetkilendirilen, halen Bursa’daki ilk ve tek okul. Çakır Lisesi de DP aday okulu.

25 yıl içinde akademik hayatta, kültürel-sanatsal etkinliklerde, spor branşlarında sadece yerel değil ulusal, uluslararası başarılara imza atıldı.

ÇAKIR MEZUNLARI DÜNYA LİGİNDE

Kurulduğu günden buyana öğrencilerini hayata hazırlayan bir program uygulayan Çakır Okulları mezunları bugün dünyanın her ülkesinde. Onlar küreselleşen toplumun çağdaş, sağlıklı ve pozitif katılımcıları. Çakır okullarından Harvard’a, Princeton’a, Uupeen, Brown’a uzanan başarı öyküleri var. Uluslararası kuruluşların açıkladığı dünyanın en başarılı gençleri listesinde Çakır mezunlarının isimleri yer alıyor.

Çakır Okulları’nın öncelikli hedefi misyonunda da belirtildiği gibi tüm Türkiye için yenilikçi eğitim sistemiyle model olmak. Gelecekte de eğitim için atılacak her adımda Çakır Okulları bu misyonunu sürdürecek.