• 27 OCAK

Türkiye’nin önde gelen akademisyenleriyle öğretmen eğitimleri…

Öğretmen eğitimlerimiz bu yıl da hız kesmeden sürüyor.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminde öğretmenlerimiz yoğun bir çalıştay dönemi geçirdiler.

Uluslararası Bakalorya Organizasyonu İlk Yıllar ve Orta Yıllar Programını uygulayan okulumuzda, bu programların bir parçası olarak öğretmen eğitimleri önemli bir yer tutuyor.

IB- PYP, IB-MYP ve DP eğitim çalıştaylarının yanı sıra öğretmenlerimiz Türkiye’nin önde gelen akademisyenleriyle de çalışma yapıyorlar.

Bu kapsamda Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Oktay Aydin ile gerçekleştirilen seminerde “Beyin ve eğitim”, “Çocukların kapasitelerini geliştirmek için neler yapılabilir?” ve “İstenmeyen davranışların düzenlenmesi “ konularına değinildi.

Doç. Dr. Tamer Ergin ile düzenli periyotlarla gerçekleştirilen çalıştaylarda ise farklılaştırma eğitimleri üzerinde duruluyor.

OKUL LİDERLİĞİ AKADEMİSİ

Bu çalışmalar kapsamında, Okul Müdürümüz Hülya Korkut ile Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörümüz Bahar Çakır da İstanbul’da YDY Danışmanlık tarafından düzenlenen “Okul Liderlerinin 10 Özelliği” eğitimine katıldılar. Akademiye, Prof. Dr. Yankı Yazgan da "Öğrenmenin Nörobiyolojik Temelleri" ve "Sosyal Medya ve Teknoloji" başlıklı iki sunum ile katıldı.

Öğretmenlerimiz, eğitim programları kapsamında çeşitli çalıştaylarda deneyimlerini meslektaşlarına aktarırken, uluslararası düzeyde eğitimlerle de var olan bilgilerini geliştiriyor, yeni bakış açıları ve deneyimlerle destekliyorlar.

Lise hazırlıklarımızın sürerken, Genel Müdürümüz Cem Çakır İtalya’nın Floransa şehrinde IB Diploma Programı (DP ) Kategori 1 Yöneticiler eğitimine katıldı.

Fen Bilgisi öğretmenlerimizden Özle Arzu Ateş ise İstanbul’da David Gilbert tarafından yönetilen Orta Yıllar Programı (IB MYP) Kategori 3 Sorgulama semineri katılımcıları arasındaydı. İlkokul grubu öğretmenlerimizin tamamı da IB eğitmenleri tarafından verilen Kategori 1 PYP Gerçekleştirme ve Kategori 2 Öğretme ve Öğrenme çalıştaylarına katıldılar.

ÖĞRETMENLERİMİZİN SEMİNER YOĞUNLUĞU

Öğretmenlerimiz 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’na yoğun bir tempo ile hazırlanıyor. Bu kapsamda Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Oktay Aydin öğretmenlerimize iki gün süren bir seminer verdi. Seminerde “Beyin ve eğitim”, “Çocukların kapasitelerini geliştirmek için neler yapılabilir?” ve “İstenmeyen davranışların düzenlenmesi “ konularına değinerek öğretmenlerimizle paylaşımlarda bulundu.