slider slider slider slider slider slider

ANAOKULU PROGRAMI

Çakır Okulları bünyesinde 2007/2008 Eğitim- Öğretim yılında hizmete giren Çakır Anaokulu 2016/2017 Eğitim-Öğretim yılında yine Çakır Okulları kampüs alanındaki yeni binasına taşınmıştır. Çakır Anaokulu’nda 4-5 yaş gruplarına hizmet verilmekte, 36 ayını doldurmuş, çocuklar kabul edilmektedir.

Çakır Okulları bünyesinde yer alan Çakır Anaokulu ve Çakır İlkokulu'nun programları birbirini destekleyecek biçimde düzenlenmiştir. Anaokulu öğrencileri seviyelerine uygun olarak ve gelişim düzeyleri dikkate alınarak ilköğretime hazırlayıcı altyapı ile donatılmaktadırlar. Çakır Anaokulu öğrencileri hazırlanan program uyarınca birbirinden renkli etkinlik ve derslerle günü dolu dolu yaşamaktadırlar. Çakır Anaokulu programı, çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekler nitelikte düzenlenmiştir.

ANAOKULUNDA DERSLER

Üniversite mezunu sınıf öğretmeni ve yardımcı öğretmenin sınıfta birlikte görev yaptığı Çakır Anaokulunda sınıf içi ders olarak; Türkçe, Fen, Matematik, Okuma- Yazmaya Hazırlık, Sanat Çalışmaları, Oyun ve Hareket, Serbest Zaman Etkinlikleri yer almaktadır. 4 yaş gruplarında ders saatleri 30 dakika, 5 yaş gruplarındaysa 40 dakikadır.

Çakır Anaokulunda; İngilizce, Müzik, Görsel Sanatlar, Drama, Beden Eğitimi, Yüzme ve Halk Oyunları dersleri branş öğretmenleri tarafından yapılmaktadır.

Öğrencimizin kendini duygusal ve sosyal yönden düzgün bir şekilde ifade edebilmesi için Türkçe dersleri büyük önem taşımaktadır. Konuklarla söyleşi, öykü, şiir ve bilmecelerle zenginleştirilen Türkçe derslerinin yanı sıra, fen ve matematik ile de bilimsel düşünme yolunda ilk adımlar atılmaktadır. Bilimsel altyapı ile beraber sosyal altyapının da oluşması açısından işlenen ünite konuları, gezi, gözlem ve deneylerle zenginleştirilmektedir. Gezilerin yanı sıra davet edilen sanatçı, yazar ve alanında uzman kişilerle de program desteklenmektedir, Öğrenciler ünite sonlarında performans sunumları gerçekleştirmekte ve velileri ile konuya ilişkin tüm öğrendiklerini paylaşmaktadır.

Çakır Anaokulunda görsel sanatlar derslerinde resimden, ebru çalışmasına ve seramik çalışmalarına uzanan bir dizi etkinlik gerçekleştirilmektedir. Görsel Sanatlar Atölyesi, duyularını ve estetik duygularını geliştirmek, duygu ve düşüncelerini yaptıkları sanatsal çalışmalarla ortaya koyabilmek için çalışan küçük sanatçıların en sevdiği öğrenme ortamlarından.

Çakır Anaokulunun ayırıcı özelliklerinden biri de İngilizce eğitimi. Zengin materyaller ile desteklenen eğitimde İngilizcenin temelleri atılıyor. Öğrencilerimiz 4 yaş grubundan itibaren İngilizceyle tanışıyor.

Müzik -halk oyunları öğrencilerin kendilerini ifade ettikleri bir başka alan. Çakır Anaokulunda yüzmeyi, uzman antrenör ve eğitimcilerden öğrenmek gerçek bir ayrıcalık. Çakır Okullarının kapalı, yerden ısıtmalı, ozon sistemiyle klorlanan yüzme havuzunda öğrenciler için özel olarak sağlanan eğitici materyal ve oyuncaklarla atılan minik kulaçlar, geleceğin yüzücülerinin ilk adımları.

ANAOKULUNDA BESLENME

Açık büfe sabah kahvaltısı, kahvaltının en önemli öğün olduğu bilinciyle oldukça zengin. Öğle Yemeği ve İkindi Kahvaltısı menümüz, çocukların ihtiyaçları olan temel besinleri alabilecekleri, onların hareketli bünyelerine yetecek enerjiyi sağlayabilecekleri yemek kombinasyonları şeklinde hazırlanıyor. Kalori hesaplamaları yapılarak hazırlanan menüler aylık olarak paylaşılıyor.

Sağlıklı beslenme ve hijyene son derece önem veren okulumuzda yemeklerimiz İlkokul bölümümüzde yer alan mutfağımızda uzman kadro tarafından hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanmakta ve yine uzman ellerce aynı titizlikle servis edilmektedir.

ANAOKULUNDA SERBEST ZAMAN VE DİNLENME

Açık büfe sabah kahvaltısının ardından, serbest zaman etkinliğinde ilgi köşelerinde oyun oynayıp, materyalleri birlikte kullanmayı ve paylaşmayı öğrenen Çakırlı Anaokulu öğrencileri, açık ve kapalı oyun alanlarını kullanıyorlar. Kapalı oyun alanının yanı sıra yemyeşil çimenlerde kurulu bahçe oyuncakları onların fiziksel ve duygusal gelişimleri için ayrıcalıklı alanlar.

4 yaş grupları için öğle yemeği sonrası 1,5 saatlik uyku, 5 yaş grupları için ise yine öğle yemeği sonrası yaklaşık 30 dakikalık bir dinlenme zamanı ayrılmaktadır.

ANAOKULUNDA KÜTÜPHANE

Çakır Okulları’nın tüm olanakları Çakır Anaokulu öğrencilerine açık. Bu bağlamda Çakır Okulları’nın zengin kütüphanesi Çakır Anaokulu öğrencilerinin en ilgi duyduğu öğrenme ortamlarından. Çakır Anaokulu öğrencileri her hafta kütüphaneyi ziyaret ederek, Küçük Sınıflar Okuma Odası'ndan hafta sonu evlerine götürecekleri ve ailelerine okutacakları kitapları seçiyorlar.

ANAOKULUNDA SAĞLIK

Anaokulumuzun sağlık hizmetleri bünyesinde bir hemşire ve doktor görev yapmaktadır. Öğrenciler, kaza, yaralanma ve ani rahatsızlık durumunda ilk yardım yapıldıktan sonra, gerekli durumlarda, veli bilgilendirilip, onayı alındıktan sonra gerekli müdahalenin yapılması için tam teşekküllü bir sağlık kurumuna götürülmektedir.